Her er den skønne pibehare som virkelig har lagt hele nettet ned med sin utrolige og unikke pels

By 27. februar 2018Smådyr
Her

Her er den skønne pibehare som virkelig har lagt hele nettet ned med sin utrolige og unikke pels

Sidens logo

Del

Her er den skønne pibehare som virkelig har lagt hele nettet ned med sin utrolige og unikke pels.

Ifølge BBC kan denne flotte og søde dyreart være udryddet fra vores planet – derfor spredes et vigtigt budskab på de sociale medier i disse dage! Og vi håber derfor du vil hjælpe med at dele budskabet videre.

Ili Pika eller Ochotona Iliensis som den kaldes på engelsk er nok noget af det sødeste dyr vi har på vores planet, hvis du ikke var klar over det tilhører den faktisk slægten af Ochotona og er i familie med pibeharer.

Dyrearten blev faktisk først opdaget i Kina tilbage i år 1983 – Det store problem i dag er at der blot er under 1000 af disse arter tilbage. Eksperter er enige at det ikke var lang tid før at de er helt udryddet hvis vi alle sammen ikke hjælper til at med at hjælpe dem.

Læs også  Simone fandt forladt egernunge - nogle måneder senere opdager hun hvad den forsørger at vise hende!

På cirka 35 år er syv ud af 10 faktisk døde – og dette for dyreelskerne til at slå alarm!  For selv dengang blev dyrearten også placeret på en vigtigt liste for truede dyr. Men mest trist er at der faktisk ikke findes nogen dyreorganiasationen som kæmper for denne arts overlevelse skriver CNN

Det vidunderlige dyr er nemlig et pattedyr og måler omkring 20-25 centimeter langt og lever som regel oppe i bjergene. De lever af græs og andre små kryb.

Læs også  Gedekid laver den sødeste lyd for at få lidt kærlighed - får hele nettet til at grine

Heldigvis er der en mand som virkelig er faldet over denne art for mange år siden – og selv dengang var problemet stort fortæller Li som har forsket og holdt øje med dyrene igennem årene. En ting som han mistænker er de voldsomme klimaforandringer.

Dyrene her levede i starten i cirka 200 meters højde, men efter mange år er dyrene gået langt højer op og findes i over 4000 meters højde.

Li har selv lagt utrolig mange penge i at hjælpe disse truede dyr, han har af egen lomme givet mere end 150.000 danske kroner – Udover det er der 20 frivillige som hver dag hjælper med at holde dyrene overlevelse tilstede.

Læs også  Slip for myggestik - 8 planter som holder alle myg væk til sommer!

Li er i dag selv 60 år gammel, og han håber at folket vil støtte op om at passe på disse små dyr!

Se den rørende video herunder af de søde dyr

Hvis vi alle sammen hjælper, kan vi gøre en stor forskel! Tøv derfor ikke med at del dette vigtige budskab med dine venner og familie på Facebook.! Så flere af vores medmennesker kan slå øjnene op for dette skønne dyr er i livsfare!

Kontakt os ved at klikke her

Morten Timm Reklame